Μη Συνδεδεμενος Παρακαλώ συνδεθείτε ή εγγραφείτε

Μήνυμα (Σελίδα 1 από 1)

Δημοσίευση #1

Σαν σήμερα: 27 Νοεμβρίου Empty  Σαν σήμερα: 27 Νοεμβρίου Την / Το Σαβ 06 Απρ 2013, 14:24

J0k3R^

J0k3R^
 

Webmaster

 
1095μ.χ

Στις 27 Νοεμβρίου του 1095 κηρύσσετε επίσημα στη σύνοδο του Κλερμόν απότον Πάπα Ουρβανός Β’ ο ιερός πόλεμος των χριστιανών ενάντια στουςαλλόθρησκους που είχαν στα «χέρια» τους την Ιερουσαλήμ , γνωστός ως Α’Σταυροφορία.
Η αφορμή για το ξεκίνημα της Α’ Σταυροφορίας ήρθεαπό τον Αλέξιο Κομνηνό αυτοκράτορα του Βυζαντίου, ο οποίος ζητούσε απότον Πάπα Ουρβανός Β’ να του στείλει μισθοφόρους για να μπορέσει νααντιμετωπίσει τους Σελτζούκους Τούρκους (οι οποίοι είχαν καταλάβεισχεδόν όλη την Μικρά Ασία). Ο Πάπας, θεωρώντας πως η έκκληση βοήθειαςτου Κομνηνού ήταν μία καλή ευκαιρία για να επεκτείνει την επιρροή τουστην Ανατολή έστειλε τους αγγελιοφόρους του σε όλους τους σημαντικούςηγεμόνες και κόμητες της Δύσης και τους ζητούσε να πάνε να πολεμήσουνκαι να απελευθερώσουν τους Αγίους Τόπους. Όσοι δέχονταν, έραβαν στονώμο τους ένα κόκκινο σταυρό, εξ ου και η ονομασία σταυροφόροι (αυτοίπου φέρουν τον σταυρό). Επίσης όσοι συμμετείχαν στην σταυροφορία θαείχαν άφεση αμαρτιών το οποίο αποτελούσε ένα σημαντικό κίνητρο γιαπολλούς. Έτσι στις 27 Νοεμβρίου του 1095 στη σύνοδο Κλερμόν ο ΠάπαςΟυρβανός Β’ κηρύσσει την Α’ Σταυροφορία.1928μ.χ

Γεννήθηκε στις 27 Νοεμβρίου του 1928 στην Αθήνα ο μεγάλος ‘Έλληναςηθοποιός Αλέκος Αλεξανδράκης. Διακρίθηκε μέσα από τους ρόλους του τόσοστην μικρή όσο και στην μεγάλη οθόνη. Ο Αλέκος Αλεξανδράκης ήταν γιοςδικηγόρου και αυτό του έδωσε την ευκαιρία να φοιτήσει στα καλύτερασχολεία της εποχής του. Σε ηλικία 15 ετών έγινε μέλος της εθνικήςομάδας ξιφασκίας. Ένα χρόνο αργότερα μπαίνει εθελοντικά στην ΣχολήΔοκίμων του πολεμικού Ναυτικού, όμως μία παράσταση του Καρόλου Κουν μεπρωταγωνίστρια την Έλλη Λαμπέτη του αλλάζει την ζωή και έτσι αποφασίζεινα δώσει εξετάσεις στο Βασιλικό Θέατρο, στις οποίες περνάει πρώτος.Στις 9 Ιουλίου του 1949 ο νεαρός τότε ηθοποιός θα παίξει τον πρώτο τουθεατρικό ρόλο στο έργο «Φθινοπωρινή Παλίρροια» στο πλευρό της ΚατερίναςΑνδρεάδη. Αργότερα δέχεται πρόταση από τον Φιλοποίμην Φίνο να παίξειστον κινηματογράφο. Το ντεμπούτο του στην μεγάλη οθόνη τουκινηματογράφου το έκανε στην ταινία «Δύο κόσμοι» με σκηνοθέτη τονΓρηγόρη Γρηγορίου. Μετά από αυτή την ταινία ακολούθησαν αμέτρητεςταινίες (ο ίδιος πρωταγωνίστησε σε 75). Τα τελευταία χρόνια της ζωήςτου δίδασκε υποκριτική στο θεατρικό εργαστήρι του Διαμαντόπουλου. Το2001 ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Στεφανόπουλος τουαπένειμε τον Χρυσό Σταυρό του Τάγματος της Τιμής για την προσφορά τουστην τέχνη. Στις 8 Νοεμβρίου του 2005 ο Αλέκος Αλεξανδράκης πεθαίνειέπειτα από μακροχρόνια μάχη με τον καρκίνο.1947μ.χ. Στις 27 Νοεμβρίου του 1947 στην πόλη Ντίρε Ντάουα τηςΑιθιοπίας γεννήθηκε ο Ισμαήλ Ομάρ Γκουέλεχ , δεύτερος πρόεδρος τουΤζιμπουτί. Το 1999 ο Ισμαήλ Ομάρ Γκουέλεχ διαδέχθηκε τον θείο του ΧασάνΓκουλέντ Απτιντόν και το 2000 απολύει τον Yacin Yabeh από τη θέση τουαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αστυνομίας, ο οποίος αργότερα επιχειρείνα κάνει πραξικόπημα το οποίο όμως αποτυγχάνει. Ως υποψήφιος τουΣυναγερμού του Λαού για Πρόοδο (RPP),ο Ισμαήλ Γκουέλεχ εξελέγη γιαπρώτη φορά στις 9 Απριλίου του 1999 με ποσοστο 74,1% έναντι 25,9% τουΜούσα Αχμέτ Ιντρίς. Στις 8 Απριλίου 2005 επανεξελέγη με ποσοστό 100%,.Στις βουλευτικές εκλογές του 2003, σαν Πρόεδρος του συνασπισμού Ένωσηγια την Προεδρική Πλειοψηφία (UMP) κέρδισε και τις 65 έδρες στοΚοινοβούλιο, το οποίο απαρτίζεται από 32 βουλευτές της φυλής Αφάρ και33 της Ισά. Ορκίστηκε κυβέρνηση από τα κόμματα RPP και FRUD. Τοεκλογικό αποτέλεσμα του 2003 επαναλήφθηκε και στις βουλευτικές εκλογέςτου 2008, στις οποίες για μία ακόμη φορά η νίκη του ήταν ολοκληρωτική.

Μήνυμα (Σελίδα 1 από 1)

URL:
BBCode:
HTML:

Δικαιώματα σας στην κατηγορία αυτή
Δεν μπορείτε να απαντήσετε στα Θέματα αυτής της Δ.Συζήτησης